Stoisz przed wyzwaniem organizacji posiłków dla
pracowników i zaplanowaniem tego procesu?
Przygotowaliśmy dla Ciebie poradnik, pełen eksperckich porad i wskazówek.
Z tego e-booka dowiesz się:
Jakie są sposoby organizacji posiłków?
Jak określić potrzeby żywieniowe Twoich pracowników?
Czym się kierować dofinansowując posiłki dla pracowników?
Ile kosztuje organizacja jedzenia w firmie?
Jak zorganizować posiłki w firmie pod względem logistycznym?
Jak rozliczyć posiłki?

6 Kroków organizacji posiłków
Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez proces organizacji posiłków. Zdecyduj, które rozwiązanie będzie najlepsze dla Twojej firmy a potem przejdź z nami przez wszystkie etapy.

Określ potrzeby żywieniowe swoich pracowników zwracając uwagę m.in. na typ wykonywanej pracy.
.png)
Zaplanuj budżet i zdecyduj jakie środki możesz przeznaczyć na dofinansowanie posiłków.
.png)
Wyznacz czas spożywania posiłków i określ miejsca dostawy tak aby optymalnie wykorzystywać przerwę na posiłek.
.png)
Przygotuj pomieszczenia przygotowane do spożywania posiłków przez pracowników w Twojej firmie.

Dostosuj organizację posiłków do przepisów BHP oraz przepisów definiowanych przez przepisy prawa pracy.
.png)
Dowiedz się jak rozliczać posiłki zgodnie z wymogami prawa dotyczącymi podatków i składek ZUS.
Poradnik polecany przez ludzi branży HR:

.png)
Kompendium wiedzy w jednym miejscu. Ten poradnik jest jak usługa świadczona przez Smart Lunch - praktyczny, kompleksowy i do tego ładnie zapakowany. Patrzę z punktu widzenia nie tylko Pracodawcy zajmującego się zawodowo benefitami pracowniczymi ale także biegaczki - wiem jak ważna jest jakość oraz regularność posiłków.
Aneta Walentynowicz
Szef biura spraw pracowniczych i wynagrodzeń
Grupa LOTOS S.A.
.png)
Dbanie o zdrową dietę naszych zabieganych pracowników poprzez zapewnianie im smacznych, zbilansowanych posiłków jest jednym z prostszych, a jednocześnie skuteczniejszych metod. Każdy, kto odpowiada za politykę personalną powinien wiedzieć jak się do tego zabrać tak, aby efekty były odpowiednie, zarówno dla pracowników, jaki i budżetu firmy. Poradnik przygotowany przez SmartLunch zawiera szereg praktycznych wskazówek, które pomagają podjąć właściwe decyzje i zaplanować działania.
Agnieszka Pieczyńska
HR Business Partner


.png)
Kiedy przeczytałam poradnik „Organizacja posiłków w firmie od A do Z” zobaczyłam, że mam w ręku doskonałe narzędzie, które poprowadzi mnie krok po kroku, jak wdrożyć program posiłków w organizacji. Autorzy zwracają uwagę zarówno na plusy jak i minusy poszczególnych rozwiązań, a także koszty, logistykę i aspekty prawne na które koniecznie należy zwrócić uwagę. Szczerze polecam poradnik wszystkim managerom HR i właścicielom firm, którzy zastanawiają się nad wprowadzeniem takich rozwiązań w swojej organizacji.
Katarzyna Braś
HR Manager Trenerka biznesu
Wybierz wartościowy benefit
i dołącz do grona najlepszych firm w Polsce:



