Ekspercki Ebook
Przepiśnik SmartLunch.
![przepiśnik ebook przepiśnik ebook](https://sl.smartlunch.pl/hs-fs/hubfs/Landingi-Grafiki/przepisnik-hero-img.webp?width=794&height=756&name=przepisnik-hero-img.webp)
Kilka słów o e-booku
Przepiśnik to wywiady i porady na temat organizacji zdrowego jedzenia w pracy, w którym eksperci dzielą się wiedzą jak holistycznie odpowiadać na potrzeby pracowników w obszarze wellbeingu, wskazując jednocześnie korelacje zachodzące między benefitem żywieniowym, a efektywnością i zaangażowaniem pracowników. Partnerem merytorycznym naszego e-booka jest Wellbeing Institute - firma szkoleniowa i doradcza, wspierająca organizacje w działaniach związanych z dobrostanem pracowników.
![kultura jedzenia w pracy kultura jedzenia w pracy](https://sl.smartlunch.pl/hubfs/Landingi-Grafiki/kultura_jedzenia_w_pracy.webp)
Kultura jedzenia w pracy
Czy posiłki dofinansowywane przez pracodawców to już standard? W wielu firmach od wielu lat tak jest. Zapytaliśmy się zatem o to naszych ekspertów i ekspertki. W wywiadach i autorskich artykułach opowiedzieli, co organizacja jedzenia dla pracowników przyniosła firmie i jak, na smacznych przerwach w pracy korzysta nie tylko zespół, a całe przedsiębiorstwo.
Jedzenie w pracy oczami kadry zarządzającej
Wiemy, że pracownicy chcą jeść w pracy. Według raportu Pracuj.pl pt.: “Zawodowy styl życia” wymaga tego aż 87% pracowników, deklarując chęć dostępu do taniej stołówki w pracy. Potwierdza to również fakt, że z aplikacji SmartLunch korzysta ponad 50 000 pracowników w całej Polsce. Jak na organizację żywienia zapatrują się kadry zarządzające w przedsiębiorstwach? W ramach e-booka przeprowadziliśmy wywiady z przedstawicielami takich firm jak: Lotte Wedel, HUF czy SokPol.
![oczami kadry zarządzającej oczami kadry zarządzającej](https://sl.smartlunch.pl/hubfs/Landingi-Grafiki/oczami_kadry_zarzdzajacej.webp)
E-book składa się z kilkunastu wywiadów i artykułów z zakresu:
![Dietetyka, zdrowie i wellbeing Dietetyka, zdrowie i wellbeing](https://sl.smartlunch.pl/hubfs/Landingi-Grafiki/modul1.webp)
Dietetyki, zdrowia i wellbeing
W tym module dowiemy się m.in. o wpływie regularności jedzenia w pracy i realizacji potrzeb żywieniowych pracowników.
![Gotowanie i dostawa posiłków Gotowanie i dostawa posiłków](https://sl.smartlunch.pl/hubfs/Landingi-Grafiki/jedzenie-a-wellbeing.webp)
Gotowania i dostawy posiłków
O tym, jak gotuje się dla tysięcy pracowników porozmawiamy z właścicielką restauracji, która codziennie gotuje razem ze SmartLunch.
![Zarządzanie firmą i procesami Zarządzanie firmą i procesami](https://sl.smartlunch.pl/hubfs/Landingi-Grafiki/jedzenie-w-organizacji.webp)
Zarządzania firmą i procesami
Jak organizacja posiłków wpływa na funkcjonowanie całej firmy? O tym opowiedzą osoby zajmujące się zarządzaniem procesami i całym przedsiębiorstwem.
![Zarządzanie zasobami ludzkimi Zarządzanie zasobami ludzkimi](https://sl.smartlunch.pl/hubfs/Landingi-Grafiki/rotacja-pracownikow.webp)
Zarządzania zasobami ludzkimi
Gdzie jedzenie znajduje się na employee journey map? W tym module znajdziesz jeszcze więcej ciekawych tematów zakresu HR i benefitów.
![PGNiG PGNiG](https://sl.smartlunch.pl/hs-fs/hubfs/Landingi-Grafiki/PGNiG.webp?width=300&height=200&name=PGNiG.webp)
![Medana Medana](https://sl.smartlunch.pl/hs-fs/hubfs/Landingi-Grafiki/medana.webp?width=300&height=200&name=medana.webp)
![Pepco Pepco](https://sl.smartlunch.pl/hubfs/Landingi-Grafiki/Pepco.webp)
![Henkel Henkel](https://sl.smartlunch.pl/hs-fs/hubfs/Landingi-Grafiki/Henkel_posilki_dla_pracownikow.webp?width=300&height=200&name=Henkel_posilki_dla_pracownikow.webp)